דוח מבקר המדינה הצביע בעבר על בעיית הפיקוח הלקוי על מטבחי אולמות האירועים, אלא שהממצאים החמורים שהתגלו בבדיקה שנערכה באזור השפלה עוררו זעזוע גם בקרב אנשי השירות הווטרינרי. "הייתי מציע למי שרוצה לסגור אירוע ללכת למטבח ולראות בעיניים שלו מה קורה שם", ממליץ ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני מראשון לציון
יעל אודם
צוות חדשות 2 התלווה לבדיקה שערכו אנשי השירות הווטרינרי בימים האחרונים בכמה אולמות באזור השפלה, שם גילו מטבחים מלוכלכים, בעיות תברואה ומזון שאינו ראוי למאכל אדם.
מטבחים רבים באולמות האירועים בישראל אינם מקפידים על כללי ניקיון ובריאות בסיסיים. לכלוך, הזנחה ורמה תברואתית הנמצאת מתחת לכל ביקורת אינם מחזה נדיר. בעיצומה של עונת החתונות, ערכו פקחי השירות הווטרינרי בדיקה במספר אולמות באזור השפלה והממצאים לא היו מעודדים.
בסיור שנערך באחד ממטבחי האולמות נראה כי ג'וקים המתרוצצים על קירות המטבח הם עניין שבשגרה, בקבוקי השתייה באים במגע עם נוזלי הבשר המופשר והטמפרטורה בחדר העבודה של המטבח היא 27 מעלות במקום 18. "עובדים פה עם בשר טרי וירקות", מציין איש השירות הווטרינרי תומר כהן נוכח החום השורר במטבח. "רוב הסיכויים שהאוכל נמצא בתהליך של קלקול".
דוח מבקר המדינה כבר בדק ומצא שיש בעיה עם הפיקוח על אולמות האירועים, כשבמקרים מסוימים ביקורת שצריכה להיעשות על ידי השירותים הווטרינריים העירוניים או פקחי משרד הבריאות נעשתה רק פעם בשנה.
שלשום נחשף כי מפעל בראשון לציון שסיפק בשר לאולמות אירועים, החזיק שלושה טונות וחצי של בשר פג תוקף. באולם אירועים אחר, גילו פקחי משרד הבריאות כי למטבח יש שני ייעודים שונים - מקום להכנת אוכל וחדר שינה לעובדי המטבח האריתראים.
בשיאה של עונת החגיגות, רבים מאזרחי ישראל יפקדו את אולמות האירועים מספר פעמים במהלך החודש. כל שנותר להם לקוות הוא שהתנאים התברואתיים במטבח שממנו יגישו להם את האוכל יהיו מעט יותר טובים. "אני הייתי מציע למי שרוצה לסגור אירוע בקיץ הקרוב, קודם כל ללכת למטבח מאחורה ולראות בעיניים שלו מה קורה שם", מסכם ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני מראשון לציון.
מקור
יעל אודם
צוות חדשות 2 התלווה לבדיקה שערכו אנשי השירות הווטרינרי בימים האחרונים בכמה אולמות באזור השפלה, שם גילו מטבחים מלוכלכים, בעיות תברואה ומזון שאינו ראוי למאכל אדם.
מטבחים רבים באולמות האירועים בישראל אינם מקפידים על כללי ניקיון ובריאות בסיסיים. לכלוך, הזנחה ורמה תברואתית הנמצאת מתחת לכל ביקורת אינם מחזה נדיר. בעיצומה של עונת החתונות, ערכו פקחי השירות הווטרינרי בדיקה במספר אולמות באזור השפלה והממצאים לא היו מעודדים.
בסיור שנערך באחד ממטבחי האולמות נראה כי ג'וקים המתרוצצים על קירות המטבח הם עניין שבשגרה, בקבוקי השתייה באים במגע עם נוזלי הבשר המופשר והטמפרטורה בחדר העבודה של המטבח היא 27 מעלות במקום 18. "עובדים פה עם בשר טרי וירקות", מציין איש השירות הווטרינרי תומר כהן נוכח החום השורר במטבח. "רוב הסיכויים שהאוכל נמצא בתהליך של קלקול".
דוח מבקר המדינה כבר בדק ומצא שיש בעיה עם הפיקוח על אולמות האירועים, כשבמקרים מסוימים ביקורת שצריכה להיעשות על ידי השירותים הווטרינריים העירוניים או פקחי משרד הבריאות נעשתה רק פעם בשנה.
שלשום נחשף כי מפעל בראשון לציון שסיפק בשר לאולמות אירועים, החזיק שלושה טונות וחצי של בשר פג תוקף. באולם אירועים אחר, גילו פקחי משרד הבריאות כי למטבח יש שני ייעודים שונים - מקום להכנת אוכל וחדר שינה לעובדי המטבח האריתראים.
בשיאה של עונת החגיגות, רבים מאזרחי ישראל יפקדו את אולמות האירועים מספר פעמים במהלך החודש. כל שנותר להם לקוות הוא שהתנאים התברואתיים במטבח שממנו יגישו להם את האוכל יהיו מעט יותר טובים. "אני הייתי מציע למי שרוצה לסגור אירוע בקיץ הקרוב, קודם כל ללכת למטבח מאחורה ולראות בעיניים שלו מה קורה שם", מסכם ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני מראשון לציון.
מקור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה