יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

יעלון: "צוק איתן" עדיין לא הסתיים


יעלון היום בחיל הים צילום: אריאל חרמוני\ משרד הביטחון

שר הבטחון יעלון ביקר היום בבסיס חיל הים באשדוד, ואמר, צוק איתן עוד לא נגמר, החמאס ספג מכה קשה יותר מבמבצע עמוד ענן ובעופרת יצוקה, בדבריו שיבח את חיל הים ואת שייטת 13, על הפעילות המקצועית שלהם
שלומי סגל

שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, ביקר הבוקר בבסיס חיל הים באשדוד, שם נפגש עם מפקדי ולוחמי החיל. אל הביקור התלווה גם מפקד חיל הים, האלוף רם רוטברג.

במהלך הביקור קיבל שר הביטחון סקירות על פעילויות חיל הים עד עתה במבצע "צוק איתן", בהן פעילות לנטרול מרחבי שיגור וירי רקטות לעבר ישראל, חיסול של למעלה ממאה מחבלים ופעילויות מיוחדות של שייטת 13 בשטח רצועת עזה. בתום הסקירה שוחח שר הביטחון עם לוחמי חיל הים.

במהלך השיחה אמר שר הביטחון: "מבצע 'צוק איתן' עדיין לא הסתיים, אבל ללא ספק החמאס ושאר ארגוני הטרור ברצועת עזה ספגו מכה קשה, בהחלט מכה קשה. יותר מהמכה שספגו בעמוד ענן ובעופרת יצוקה. גם מבחינת הנזק בנכסים שלהם, חמ"לים, מפקדות, מבנים אחרים, משגרים, מתחמי אימונים, הבנק שלהם, משרדי הממשלה שלהם וכן הלאה. אין ספק שהנזק ברצועת עזה הוא אדיר.

חיל הים תרם פה תרומה חשובה מאוד כדי גם לסגור את הרצועה ממערב וגם להכות בה ממערב, גם התקיפה של היעדים מנגד, גם הפעולות של השייטת על החוף, ביבשה, גם הסיוע לתמרון בתקיפת מטרות וגם בתקיפות יעדים בפני עצמם מהים. ללא ספק, מאמץ והישגים חשובים.

הערנות של הבקרית באירוע החדירה מהים היא זו שהביאה בסופו של דבר לחשיפה שמנעה מהם את ההישג. אני מדגיש את זה משום שבסוף הצבא הגדול, חיל הים הגדול והיחידה, בסיס אשדוד, שייטת 3 וכן הלאה, בסוף המבחן הוא מבחן של כל אחד בנקודת זמן מסוימת. לפעמים זה האם אתה יורה או לא יורה מדויק כדי להשיג את המטרה, אבל לרוב זה קודם כל הערנות והדריכות בפעילות, בביטחון השוטף, בוודאי תוך כדי מבצע. הערנות, הדריכות, המקצועיות של כל אחד - זה מה שבסוף עומד למבחן. וכמה שהצבא גדול והוא גדול, ברגע מסוים על הכתפיים של חייל או חיילת, מפקד או מפקדת, מונח כל ביטחון ישראל בין הצלחה לכישלון. מהבחינה הזו באתי הנה להביע הערכה על זה שבסופו של דבר כל מה שנעשה כאן על ידי חיל הים במבצע, גם בסיכול הצלחת פיגוע ימי, גם בפגיעה בארגוני הטרור ברצועה, גם בירי מנגד, גם בפעולות פשיטה של שייטת 13 - זה נעשה באופן מקצועי, נעשה באופן נכון.

"שוב אני מזהיר: ביום רביעי בחצות אני לא יודע אם אנחנו מגיעים להסדר, אני לא יודע אם אנחנו צריכים להאריך את המו"מ, יכול להיות שפורצת עוד פעם אש ואנחנו עוד פעם יורים עליהם ועוד פעם מבצעים פעולות ועוד פעם הם מנסים לעשות פיגוע ימי כזה או אחר. אנחנו כל הזמן חייבים להיות ערניים, דרוכים. חשוב שתמשיכו לעמוד במבחן הזה כמו שעמדתם בו עד עכשיו. צריך סבלנות ואורך רוח."

אין ספק שחיל הים תרם פה תרומה חשובה, משמעותית, בנטרול איומים שאחרת או שהיבשה הייתה צריכה להגיע אליהם בצורה כזו או אחרת, או שהייתה צריכה להתמודד איתם בקרב פנים אל פנים. ככל שנערבב את השילוב הזה, שילוב הזרועות הללו, מודיעין, יבשה, אוויר, ים, כך נוכל להשיג תוצאה מבצעית יותר טובה וזה מה שבעצם קרה פה במבצע הזה וזה חשוב מאוד.

כשאני בוחן מבצע של השייטת, אני בוחן אותו במונחים של עלות-תועלת, והיתרון של הגעה בהפתעה באופן חשאי מכיוון הים במקרה הזה, לכיוון יעד, קודם כל כשלעצמה יש לה את אפקט הפסיכולוגיה לצד השני. למערך הביטחון בצד השני זה לא מרגיש בטוח, דבר שני זה גורם להם להשקיע כוחות והם חייבים להגן על החוף, אז הוא צריך להשקיע כוחות. אחר כך אם יש יעד שבסופו של דבר הוא יעד שמכים בו באופן כזה, יעד עם הישג גבוה, כמו למשל נטרול אזור השיגורים כפי שבוצע בפעולה בחוף סודניה, למעשה מהרגע שהפעולה הזו בוצעה אז האזור הזה נוטרל לחלוטין.


צילום: אריאל חרמוני- משרד הביטחון



מקור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה